Cursuri fundamentale

Dacă dorim să contribuim la dezvoltarea României, la întărirea democrației și statului de drept în această societate, e vital să propunem ca femeile și bărbații propuși pentru a promova interesul membrilor societății să fie oameni pregătiți pentru asumarea diferitelor responsabilități politice. Nu putem perpetua modelul unei clase politice incompetente, dar care pretinde că știe totul și din care se pot extrage aleatoriu reprezentanți pentru orice post sau funcție de responsabilitate publică. Un consilier local, un primar, un consilier județean sau un parlamentar trebuie să fie întâi de toate oameni pregătiți profesional și apți pentru însărcinările ce le revin, astfel încât să nu fie luați prin surprindere de complexitatea muncii care îi așteaptă.

De aceea, Institutul Repere pentru Democrație (IRD) va oferi tuturor candidaților REPER la alegerile din 2024 un pachet de 6 cursuri fundamentale prin care dorim să acoperim necesitățile de bază în materie de formare politică. Ele vor fi susținute de experți în domeniul lor, provenind din mediul academic, de business sau asociativ.

Aceste cursuri vor fi susținute online și vor fi accesibile exclusiv membrilor REPER, în mod gratuit.

Ele se vor desfășura în trei sesiuni, cu o frecvență de două cursuri pe lună, astfel încât să permită tuturor membrilor REPER care se înscriu la ele să poată participa.

  • Sesiunea 1: mai-iunie-iulie 2023
  • Sesiunea 2: septembrie-octombrie-noiembrie 2023
  • Sesiunea 3: februarie-martie-aprilie 2024

 

Membrii REPER care doresc să candideze la alegerile din 2024 au obligația, conform art. 86 din Statutul REPER, să urmeze un „modul minimal de pregătire”. 

 

Acest modul trebuie să cuprindă cel puțin trei cursuri fundamentale – urmate integral – din cele șase propuse de Institutul Repere pentru Democrație. Fiecare candidat are libertatea de a-și configura pachetul minimal de cursuri din cele șase, în funcție de experiența sa anterioară sau de nevoia sa de formare actuală.

Conflict și negociere (managementul și prevenirea conflictelor) – ...

Mai multe detalii

Comunicare politică – Alexandra Iancu

Mai multe detalii

Calitatea serviciilor publice – Elena Călin

Mai multe detalii

Politici publice: elaborare, implementare și monitorizare – Adrian ...

Mai multe detalii

Cultură și etică politică – Diana Mărgărit și Ciprian Mihali

Mai multe detalii

Organizarea politico-administrativă a statului – Flavia Ghencea

Mai multe detalii