Valori

VALORILE după care se ghidează și pe care le promovează Institutul Repere pentru Democrație

 

Integritate

Institutul Repere pentru Democrație se angajează să ofere servicii de cea mai înaltă  calitate partenerilor și beneficiarilor săi (membri de partid, simpatizati, organizații, instituții, firme etc.)  respectând legile ce îi reglementează organizarea și  funcționarea.

Institutul Repere pentru Democrație își va selecta cu rigurozitate colaboratorii și  temele de lucru astfel încât activitatea să reflecte grija pentru toți oamenii, pentru valorile și drepturile lor.

 

Competență

În toate activitățile sale, Institutul Repere pentru Democrație implică persoane având o cunoaștere aprofundată a domeniului lor de expertiză și capacitatea de a-și exercita atribuțiile cu profesionalism și onestitate. 

Institutul participă la formarea de oameni politici care dețin cunoștințele și abilitățile necesare pentru a reprezenta cetățenii și pentru a lua cele mai bune decizii pentru ei. 

 

Responsabilitate 

Institutul Repere pentru Democrație își asumă răspunderea pentru toate activitățile sale și este conectat în permanență la feedback-ul beneficiarilor și al partenerilor. Oamenii politici formați de institut nu se ascund în spatele imunității sau al protecției oferite de partid.

 

Transparență 

Institutul Repere pentru Democrație asigură accesul liber și facil, în spațiul public, la date și informații privind activitățile sale și la cele privind modul în care își gestionează fondurile. Institutul militează pentru formarea unei clase politice care să ofere, într-un mod deschis și accesibil, informații despre deciziile și activitățile din cadrul administrației publice sau locale.

 

Inovare 

Institutul Repere pentru Democrație își propune să susțină implementarea de proiecte și găsirea de soluții adaptate bazate pe  creativitate  și  idei originale.

Inovarea ca și proces se va regasi  în cunoașterea, instruirea și   în identificarea de soluții, tehnici eficiente de instruire și cercetare, în folosirea tehnologiei, precum și în eforturile conjugate de elaborare a unor politici publice destinate cetățenilor.