Maratonul Drepturilor Omului

Maratonul Drepturilor Omului

Sâmbătă 9 decembrie 2023, 9.00-22.30, online, Streamyard, Facebook, Youtube

Perioada de înscriere la curs: 12-30 noiembrie 2023.


Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, Institutul Repere pentru Democrație organizează în data de sâmbătă 9 decembrie, începând cu ora 9.00, Maratonul Drepturilor Omului. Acest eveniment se va desfășura online și va cuprinde nouă mese rotunde consacrate câtorva dintre cele mai arzătoare provocări ale drepturilor și libertăților umane din societatea românească.

 

Ne propunem să invităm pentru fiecare din aceste mese rotunde experți academici, reprezentanți ai mediului asociativ și civic, antreprenori, jurnaliști, oameni politici, studenți, elevi, dar și alte persoane dornice să participe la aceste dezbateri publice.  

 

Intenția noastră, organizând acest eveniment, este să elaborăm o cartografie a stării de fapt privitoare la respectarea sau încălcarea unor drepturi și libertăți fundamentale în societatea noastră, precum și să încercăm să elaborăm un set de propuneri de planuri de acțiune și de politici publice menite să îmbunătățească situația acestor drepturi.

 

Fiecare masă rotundă va avea 90 de minute și va fi moderată de un reprezentant al Institutului Repere pentru Democrație. Cei care se înscriu vor fi rugați să intervină în prima parte, timp de cinci minute, pentru a ne împărtăși din experiența lor, și în a doua parte, tot timp de cinci minute, pentru a face unele propuneri de îmbunătățire a cadrului drepturilor și libertăților umane. O parte din masa rotundă va fi dedicată unei discuții libere cu participanții externi, care vor formula întrebări și comentarii ce vor fi preluate și transmise de echipa de organizare a evenimentului.

 

Pentru fiecare din cele nouă mese rotunde, organizatorii vor invita să intervină 2-3 participanți dintre persoanele care se vor înscrie prin acest formular.